Dromen najagen…

Zo’n 5 à 6 jaar geleden, was ik bijna met mijn hele meuk verhuisd naar een huisje in een winkelstraat. Nu is dat niet zo bijzonder, maar dat huisje was meer dan een gewoon huis. Het had een etalage. Een partij ramen over de hele breedte. En achter die ramen bevond zich een ruimte van zo’n 12 bij 6 meter. In die tijd verslond ik al mijn vrije uurtjes aan het fröbelen met stoffen, pimpen van meubeltje en opdirken van lampenkappen. Mijn huis stond vol met misschien wel 20 stoelen, 30 kappen en de kasten puilde uit van de retro- en nieuwe stoffen. Vaak hoorde ik ’s nachts: ” Dit is het nieuws van 3 uur”.
De teleurstelling kwam na lang contact te hebben gehad met de gemeente, die met de mededeling kwam dat er geen winkelbestemming zat op het pand. De sleutel van mijn winkel hing op dat moment al aan mijn sleutelbos en verslagen haalde ik die er weer af.
Na nog een paar week hoopvol op zoek te zijn geweest naar een ander pand met belofte, viel mijn droom in duigen en legde ik me neer bij het feit dat het nog niet mijn tijd was.

Jaren vlogen voorbij en er werd nog steeds op los gecreëerd. Soms als nachtbraker, maar af en toe hield ik ook wel eens een winterslaap. De inspiratie was dan ver te zoeken. Als de mensen om mij heen dan vervolgens werden aangepord voor de lente schoonmaak, begonnen bij mij de creatieve kriebels op te borrelen.

Kort geleden werd mijn droom weer aangewakkerd. Niet alleen door de leuke winkeltjes die, zoals ik al eerder zei, als paddestoelen uit de grond ploppen in Groningen, maar ook door 2 vrouwen hier in de buurt. Zij hebben de ballen om het gewoon te doen! Zij hebben hun droom verwezenlijkt en staan nu 6 dagen in de week te schijnen in hun winkel genaamd “Style Hunters”. Hoe geweldig moet dat voelen! En nu schreeuwt in mij een stem “Ik wil dat ook!!”. Ik wil ook mijn droom verwezenlijken. Ik wil uit de grond ploppen, ballen hebben en schijnen. Ik overstroom van groots en meeslepende ideeën die door elkaar heen vloeien in een chaotische brij, maar langzaam aan worden ze concreter en begint zich er een concept te vormen. En eerlijk gezegd een verdraaid goed concept. Één die bij mij past, die ik aan trek als een warme jas. Één waar ik in geloof. Is dat niet de basis van succes?
Succes in de betekenis van iets doen met heel veel plezier, waar je achterstaat en in geloofd.

Dus wie weet plopt er straks wel een “Juffrouw Lanterfant” uit de grond in een gezellig straatje in Groningen!

image

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s